Nieuw thema Samen op Aarde

Nieuw thema Samen op Aarde


Afgelopen woensdag hebben de openingen plaatsgevonden van de nieuwe thema's van Samen op aarde (onze methode voor Wereldverkenning).
Het nieuwe thema van de middenbouw is 'Schatten van de aarde'. Dit thema gaat o.a. over vulkanen. De kinderen van groep 7B hebben een lied gezongen over een eenzame vulkaan op een tropisch eiland. Gelukkig vond de vulkaan op het eind van het lied een maatje en stonden zij dan ook aan het eind van het lied samen vrolijk te dansen!

Bij de bovenbouw gaat het nieuwe thema over de Vikingen. De opening bestond uit een toneelstuk, gespeeld door 3 groep 8-leerlingen.
Het toneelstuk speelde zich af in Dorestad. Vikingen bezoeken deze stad en eisen wijn van de inwoners. Helaas kunnen de inwoners dit niet geven, want de oogst is mislukt. Misschien willen de Vikingen in plaats van wijn wel mooie stoffen? Helaas gaan de Vikingen hier niet mee akkoord en zeggen over een jaar terug te komen voor de wijn. Als borg nemen ze de jongen Erik mee als gijzelaar....hoe loopt dit verhaal met open einde af? Dat mochten de kinderen vervolgens zelf in de klas verzinnen.