Opening eerste thema Samen op Aarde

Opening eerste thema Samen op Aarde


De midden- en  bovenbouw zijn begonnen aan hun eerste thema van onze Wereldverkenningsmethode 'Samen op aarde' en vandaag vonden de gezamenlijke openingen in de hal plaats. De middenbouw kreeg bezoek van Koe Boe en coole schaapje Mek.
De kinderen hebben echt schapenwol vast mogen houden (en ruiken!) en ze hebben geleerd dat van melk zuivelproducten wordt gemaakt.De muzikale schaapje Mek heeft nog een fantastisch optreden gegeven. De middenbouw gaat komende periode aan de slag met het thema Lang Geleden. Over de tijd van de jagers en de boeren die hierna kwamen en verbleven op 1 plek: de boerderij.

De bovenbouw kreeg bezoek van een toerist die verdwaald was in de hete woestijn en met haar telefoon helaas geen bereik had. In de woestijn kwam ze een cactus tegen. Hoe kan een cactus eigenlijk overleven in een woestijn? Dat heeft Cactus haar uitgelegd. Gelukkig had de toerist uiteindelijk bereik en kon ze opgehaald worden in de woestijn. Eind goed al goed: 'Don't worry, be happy'. Met dit liedje is de opening feestelijk afgesloten.