Nieuws

28-06-2023

Leerlingenraad afsluiting 2023

Gisteren kwam de leerlingenraad voor de laatste keer dit cursusjaar bij elkaar. Om deze kinderen te bedanken voor hun aandeel, werden ze getrakteerd op iets lekkers.

Lees meer
14-06-2023

Liedjes van vroeger

De kleuters hebben de afgelopen periode gewerkt rondom het thema: familie. Als afsluiting van dit thema hebben ze vanmorgen, samen met de peuters, liedjes van vroeger gezongen voor en met opa's, oma's, papa's en mama's. Het was ouderwets gezellig.

Lees meer
09-06-2023

Meesters- en juffendag 2023

Vanochtend was het feest bij ons IKC. De meesters en juffen vierden hun verjaardag. De jongste kinderen hadden een piratenspeurtocht, de groepen 4 een landenspel en de oudere kinderen een vossenjacht. Tussendoor waren er heerlijke versnaperingen en het mooie weer was de kers op de taart. Iedereen die heeft meegeholpen dit feest tot een succes te maken danken wij van harte!!

Lees meer
01-06-2023

Opening nieuwe thema's Samen op Aarde

In de speelzaal hebben de groepen 4 en 5 op woensdgochtned 31 mei bezoek gekregen van twee astronauten: André en Andrea. In de middenbouw hebben we het momenteel met Samen op aarde over Polen en Planeten. 
De groepen 6 t/m 8 kregen bezoek van ridder Lamorak en jonkvrouw Marie. Zij hebben met alle kinderen gezongen en gedanst: 'IKC, Everybody doe mee. Samen op aarde gaat dit keer over ridders, kastelen en meer'. Het werd daarmee duidelijk: deze laatste periode gaan de groepen 6 t/m 8 aan de slag met het thema Middeleeuwen.
Dat worden nog interessante laatste weken!!

Lees meer
21-04-2023

IKC Beatrix huldigt 'haar' sporthelden tijdens Koningsspelen

Vanochtend hebben we de Koningsspelen wel heel bijzonder geopend door twee sporthelden, verbonden aan ons IKC, te huldigen. De eerste sporter is meester Arjen van Houwelingen die onlangs met zijn korfbalteam PKC, Nederlands kampioen is geworden. Daarnaast is ook Roy Hoornweg, topatleet en actieve ouder van IKC Beatrix in het zonnetje gezet. Hij behaalde tijdens de marathon van Rotterdam de tweede plaats van Nederland met een heel mooi persoonlijk record. Na deze sportieve huldiging zijn de kinderen van start gegaan met een Koningsontbijt. Vervolgens namen zij deel aan een sportief programma waaraan heel veel sportclubs uit Papendrecht hun medewerking hebben verleend.

Lees meer
19-04-2023

Sem trouwt met zijn moeder en gaat naar Dinoland

Een bijzondere dag voor Sem: zijn wens om met moeder te trouwen en daarna naar Dinoland te gaan is vandaag uitgekomen door Make a Wish. Sem (die het afgelopen jaar veel naar het ziekenhuis moest en waar het gelukkig momenteel goed mee gaat) kwam samen met zijn moeder bij ons IKC aan met een cabriolet. In de trouwzaal, waar familie, vrienden, klasgenoten en zijn juffen bij waren, vond de ceremonie plaats. De directeur was voor heel even de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en hij mocht het huwelijk van Sem en zijn moeder voltrekken. Daarna kreeg moeder een ring en Sem een dinoketting, werd het trouwboekje getekend en was vader en zijn zusje de getuigen. Na de taart was het tijd om met een heuse limo naar Dinoland te gaan. Het was een bijzonder mooi moment.

Lees meer
13-04-2023

Gastspreker verteld over Tweede Wereldoorlog

In een aantal groepen van de bovenbouw heeft vandaag een gastspreker van het Landelijk Steunpunt WOII-Heden gesproken. In de groepen 7 heeft dhr. van Trommel zijn persoonlijke verhaal over de Tweede Wereldoorlog verteld. Hij heeft destijds als Joodse jongen moeten onderduiken en vertelt zijn verhaal om leerlingen te laten zien welke invloed oorlog heeft op mensenlevens. Dhr. van Trommel was een aantal jaar geleden ook te zien op het Jeugdjournaal: https://lab.nos.nl/projects/jodenster/index.html.

Lees meer
06-04-2023

Pasen 2023

Vandaag vieren we met elkaar het Paasfeest. Met elkaar eerst luisteren naar en zingen over het sterven en opstanding van Jezus en daarna genieten van een heerlijke Paaslunch (ouders bedankt!!) De kinderen ontvangen een attentie, gemaakt door cliënten van de Kadofabriek van de ASVZ locatie Merwebolder. Fijn Paasweekend!!

Lees meer
04-04-2023

Kamp 2023

Vandaag zijn de groepen 8 op kamp gegaan. Met de bus vertrokken ze vanmorgen naar Hattem! Ze hebben het er nu al prima naar hun zin. We wensen hen een superleuke tijd toe.

Lees meer
10-03-2023

Fietsenmaker op bezoek

Op woensdag - en donderdagochtend kwam, in het kader van het thema machines, de fietsenmaker bij de groepen 1 en 2 op bezoek. Adriaan Korteland kwam, samen met zijn collega, vertellen over de fiets. Hij liet zien hoe een fiets in de winkel aankomt, maar ook werd er aan de kinderen verteld hoe je een band moet plakken. Na de uitleg mochten de kleuters in groepjes zelf aan de slag. Met behulp van water moest het gaatje in de band worden opgezocht en vervolgens werd er geschuurd, gelijmd en geplakt. Ook moesten de kinderen aan de slag met hun eigen fiets. Er werd gepoetst dat het een lieve lust was. Aan het eind van het bezoek ontvingen alle kinderen een welverdiend certificaat.

Lees meer